• Бул. "Цар Освободител"
    (До изхода на КАТ Варна)
  • гр.Варна бул. "Цар Борис III"
    (посока Варна в дясно)

Инструкция за монтаж на интериорна врата

Инструкция за монтаж на интериорна врата

1. Комплектът на интериорна врата съдържа: крило, основна каса 10 см, разширителна планка 25 см, уплътнение, брава 70мм, дръжки от две части, три панти.
2. Осигурява се светъл отвор с просвет 20 мм от двете страни на касата на вратата и 20 мм просвет отгоре.
3. Первази - четири дълги перваза - единия край се скосява под ъгъл 45 градуса. Петият перваз се разрязва на две и краищата на двете парчета се скосяват под ъгъл от 45 градуса. Основната каса е с широчина 10 см. Сглобява се касата и се поставя в отвора, по желание на клиента се повдига за постигане на желаното ниво, нивелира се във вертикално и хоризонтално направление. Поставят се пантите и крилото. Крилото се затваря, и се поставят подложки 4 мм за осигуряване на необходимия просвет между крилото и касата.
4. Нивелираната врата се застопорява с дървени клинове и се фиксира в четирите ъгъла с монтажна пяна. Изчаква се 30 - 40 минути за набиране якост на пяната, след което касата се фиксира изцяло с монтажна пяна. Важно е да не се фиксира цялата каса с монтажна пяна еднократно, тъй ката при разширението си монтажната пяна оказва голямо усилие и може да деформира касата! Изрязва се необходимия размер от разширителната планка и се монтира към основната каса.
5. Монтират се бравата и дръжката. Издълбава се касата и се поставя насрещника. Проверява се функционирането на заключващия механизъм.. Поставят се первазите. Проверява се нормалното отваряне и затваряне на вратата. Ако крилото не се затваря симетрично в касата, да се регулират пантите!